Ga naar inhoud

VS waarschuwt voor aanvallen op JBoss-servers via JexBoss


Aanbevolen berichten

Het Amerikaanse ministerie van Homeland Security heeft een waarschuwing afgegeven voor aanvallen op JBoss-applicatieservers via de JBoss Verify en EXploitation-tool (JexBoss). JexBoss is een opensourcetool die door penetratietesters en securityprofessionals wordt gebruikt voor het testen van JBoss-applicatieservers op kwetsbaarheden.

JavaBeans Open Source Software Application Server (JBoss), dat tegenwoordig bekendstaat als WildFly, is een Javagebaseerde applicatieserver die door duizenden websites en applicaties wordt gebruikt. Via JexBoss is het mogelijk om naar kwetsbare JBoss/WildFly-servers te zoeken en die vervolgens te compromitteren. Op deze manier kan er worden geprobeerd om andere systemen in het netwerk aan te vallen.

In 2016 waarschuwden Cisco en de FBI al dat de aanvallers achter de SamSam-ransomware JexBoss gebruikten om organisaties binnen te dringen en systemen met ransomware te infecteren. De tool wordt zowel voor legitieme als malafide doeleinden gebruikt. In de waarschuwing van het ministerie wordt uitgelegd hoe JexBoss werkt en hoe aanvallers er gebruik van maken om de onderliggende server over te nemen.

Afsluitend worden verschillende adviezen gegeven om het risico van JexBoss tegen te gaan, zoals het up-to-date houden van besturingssystemen, webservers en applicaties, het gebruik van accounts met verminderde rechten, het beveiligen van adminconsoles, het bekijken van serverlogs op aanvallen en het testen van systemen en applicaties op kwetsbaarheden.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.