Ga naar inhoud

Chrome gaat gebruikers voor onduidelijke abonnementen waarschuwen


Aanbevolen berichten

Volgende maand verschijnt er een nieuwe versie van Google Chrome die gebruikers voor onduidelijke abonnementsdiensten gaat waarschuwen. Volgens Google worden elke maand miljoenen Chrome-gebruikers geconfronteerd met pagina's die op onduidelijke wijze een abonnement proberen af te laten sluiten. Gebruikers hoeven in dit geval vaak alleen een mobiel nummer op te geven om zich te abonneren.

Voor gebruikers is het vaak niet duidelijk dat het om een abonnement gaat of wat de kosten zijn, totdat men de telefoonrekening ontvangt. Google wil dan ook dat het voor gebruikers duidelijk wordt wanneer er een abonnement wordt aangeboden en hoeveel dit per maand gaat kosten. De internetgigant wil dan ook dat abonnementsdiensten gebruikers beter informeren en duidelijk vermelden wat bijvoorbeeld de kosten zijn.

Wanneer Chrome straks pagina's detecteert waarbij deze informatie ontbreekt krijgen gebruikers een waarschuwing te zien dat de pagina in kwestie geld in rekening kan brengen. De maatregel wordt zowel in de mobiele als desktopversie van Chrome 71 doorgevoerd, die voor december gepland staat. Google gaat webmasters via de Search Console waarschuwen als dergelijke onduidelijke abonnementspagina's op hun websites zijn aangetroffen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.