Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Captain Kirk

Gegevens van 100 miljoen Quora-gebruikers mogelijk op straat

  Aanbevolen berichten

  Vraag- en antwoordsite Quora is gecompromitteerd. Mogelijk zijn er gegevens van 100 miljoen Quora-gebruikers uitgelekt. Daarvoor waarschuwt Adam D'Angelo, CEO en mede-oprichter van Quora, op het eigen blog.

  Afgelopen vrijdag werd ontdekt dat een derde partij ongeautoriseerde toegang tot een van de Quora systemen heeft verkregen. Hoe dit precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. Er wordt rekening mee gehouden dat er namen, e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden en data van gelinkte netwerken van mogelijk 100 miljoen gebruikers zijn uitgelekt. Ook niet-publieke vragen en directe berichten van en aan gebruikers zijn mogelijk in handen van de kwaadwillenden gekomen.

  Quora zegt gebruikers van wie de data is uitgelekt, te zullen informeren. Zij zullen een nieuw wachtwoord moeten aanmaken. Ook geeft het platform aan zo transparant mogelijk te willen zijn over gecompromitteerde systemen, over het onderzoek dat is gestart naar de oorzaak van de hack en wat gebruikers zelf kunnen doen.

  "Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten niet plaatsvinden en daarin hebben we gefaald", schrijft D'Angelo. "Om het vertrouwen van gebruikers te behouden, moeten we heel hard werken om dit in de toekomst te voorkomen."

   

   

  bron: security.nl

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Maak een account aan of log in om te reageren

  Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

  Account aanmaken

  Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

  Registreer een nieuwe account

  Inloggen

  Heb je reeds een account? Log hier in.

  Nu inloggen

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.