Ga naar inhoud

Eerst verdenkingen Marriott-hack wijzen richting China


Aanbevolen berichten

China zit mogelijk achter de grootschalige hack van hotelketen Marriott International. Bij de hack die vorige week in de publiciteit kwam, zijn 500 miljoen klantgegevens gelekt. De eerste onderzoeken naar het beveiligingsincident wijzen richting China.

De hulpmiddelen, technieken en procedures die bij de aanval zijn gebruikt, werden al eerder gebruikt bij aanvallen die aan Chinese hackers zijn toegeschreven. Ook zijn er aanwijzingen dat het om een spionage-operatie gaat. De aanvallers handelden niet uit financiële motieven, melden twee anonieme bronnen aan Business Insider.

Het onderzoek is echter nog niet afgerond en er wordt dan ook nog rekening gehouden met andere scenario's.

Een woordvoerster van de hotelketen weigert commentaar te geven op de eerste onderzoeksresultaten. Ook de Chinese ambassade in Washington heeft niet gereageerd.

De klantgegevens die bij de hack zijn uitgelekt, bevatten onder meer namen, paspoortnummers, adressen, telefoonnummers, geboortedata en e-mailadressen. Van een aantal klanten zijn ook versleutelde creditcardgegevens gestolen, aldus Marriott International.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.