Ga naar inhoud

Lek in Logitech-software geeft websites toegang tot toetsenbord


Aanbevolen berichten

Een beveiligingslek in de software van Logitech geeft websites toegang tot het toetsenbord en een beveiligingsupdate is nog niet voorhanden. De kwetsbaarheid is aanwezig in Logitech Options, software waarmee gebruikers hun muis en toetsenbord kunnen instellen en aanpassen.

Beveiligingsonderzoeker Tavis Ormandy van Google ontdekte dat de software een websocket-server op poort 10134 opent, waar websites verbinding mee kunnen maken. Dit is mogelijk doordat er geen "origin checking" plaatsvindt, aldus de onderzoeker. Websites kunnen vervolgens opdrachten naar deze websocket-server sturen. Hiervoor moet wel een id worden meegestuurd. Het is echter mogelijk om dit id in enkele seconden via een bruteforce-aanval te achterhalen. Hierna is het mogelijk om de draaiknop op het toetsenbord te configureren, zodat er bijvoorbeeld toetsaanslagen naar andere applicaties worden gestuurd.

Ormandy waarschuwde Logitech op 12 september van dit jaar. Op 18 september had de onderzoeker overleg met de engineers van Logitech, die lieten weten dat er een oplossing zou worden ontwikkeld. Twee weken later op 1 oktober verscheen er een nieuwe versie van de software, maar die blijkt nog steeds kwetsbaar te zijn. Ormandy adviseert gebruikers dan ook om Logitech Options uit te schakelen totdat er een update beschikbaar is. Google geeft bedrijven 90 dagen de tijd om gerapporteerde problemen op te lossen. Aangezien deze deadline is verstreken heeft Ormandy de details van de kwetsbaarheid openbaar gemaakt.

Update

Logitech heeft inmiddels Logitech Options 7.00 voor macOS en Windows uitgebracht waarin de kwetsbaarheid is verholpen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.