Ga naar inhoud

Data back-uppen en synchroniseren met FreeFileSync.


Gast

Aanbevolen berichten

Wens je een back-up van je data op je extern medium op te slaan en deze regelmatig bij te werken zonder alles weer opnieuw te moeten back-uppen dan is het gratis programma FreeFileSync iets voor u.

Het is namelijk de bedoeling om te vermijden dat je na verloop van tijd meerdere back-ups van je data op je back-up medium hebt staan waar je niets aan hebt omdat ze verouderd zijn en die je back-up medium (doel locatie) alleen maar doen vol lopen. Daarom worden na de eerste back-up (synchronisatie) enkel nog de wijzigingen aan je back-up uitgevoerd die je sinds de vorige synchronisatie op je pc (de bron) heb aangebracht.

 

We gaan in de handleiding tonen hoe je een synchronisatie taak instelt waarbij je ervan uit gaat dat de bronmap (in ons voorbeeld is dat de persoonlijke map van de gebruikersaccount) sowieso ONGEWIJZIGD moet blijven. De doelmap dient na iedere synchronisatie IDENTIEK te zijn aan de bronmap. 

 

Dat houdt dus in dat:

1.    Alle bestanden en mappen die sinds de vorige synchronisatie aan de bronmap zijn toegevoegd (nieuwe) ook moeten toegevoegd worden aan de doelmap.

2.    Alle bestanden en mappen die sinds de vorige synchronisatie in de bronmap verwijderd zijn ook verwijderd moeten worden in de doelmap.

3.    Alle bestanden en mappen die sinds de vorige synchronisatie in de bronmap gewijzigd zijn ook in de doelmap moeten overschreven(vervangen) worden.

Handleiding FreeFileSync 10.3_droskePCH.pdf

 

 

Uit ervaring weet ik dat nieuwe gebruikers van FreeFileSync bij een volgende synchronisatie (back-up) van hun data soms niet meer zeker zijn van hun stuk.

In de gegeven handleiding kun je in het hoofdstuk Een Synchronisatie uitvoeren terecht om alles nog eens op te frissen.

Om het jullie nog wat gemakkelijker te maken voeg ik onderstaand een compacte versie van dat hoofdstuk toe.

 

Synchroniseren met FreefileSync_droske.pdf

aangepast door droske
Op 13-03-2019 foutjes hersteld op de pagina's 18,19,20,21,22,25 en 29. Titel van het onderwerp aangepast.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Gast wijzigde de titel naar Data back-uppen en synchroniseren met FreeFileSync.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.