Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.droske

Hoe je pc in topconditie houden?

  Aanbevolen berichten

  Geplaatst: (aangepast)

  Een aantal tips:

   

  • Waak erover dat steeds alle updates van Windows en de in gebruik zijnde programma’s uitgevoerd worden.
  • Installeer nooit meer dan één antivirus programma.
  • Installeer enkel programma's die je absoluut nodig hebt.
  • Surf defensief en wees op je hoede voor de gevaren van het Internet. Een minimum aan argwaan is zeker op zijn plaats.
  • Hou er rekening dat je door gebruikmaking van sociale media niet alleen je privacy te grabbel gooit maar dat ook je likes misbruikt worden. Dat kan leiden tot ergerlijke reclamebanners en pop-ups waar je soms nog moeilijk vanaf geraakt.
  • Phishing: wat is het en wat doe je eraan? Bekijk de video
  • Malware besmetting: zo werkt dat… Bekijk de video

  • Installeer nooit P2P programma’s zoals Vuze, µTorrent, enz. Ze bezorgen je naast de beoogde vreugde extreem veel ellende. Wie me niet geloofd die zal het vroeg of laat ondervinden.
  • Installeer nooit programma’s die beweren dat ze je computer sneller maken. De snelheidswinst is in het beste geval slechts van korte duur en de miserie die deze software teweegbrengt is van lange duur. Zeker weten!!! Een voorbeeld is iObit Advanced SystemCare (Heeft geen goede reputatie). CCleaner volstaat ruimschoots.
  • Scannen met CCleaner. Voer zowel de functie Cleaner als Register uit.
  • Gratis software is altijd vergezeld van ongewenste programma’s die vaak een dubieuze achtergrond hebben of gedrag vertonen dat vergelijkbaar is met malware. Denk hierbij dan aan spyware en adware zoals toolbars die gegevens van browsersessies kunnen monitoren en hier gegevens van verzamelen en doorsturen, maar ook aan software dat gebundeld is met toolbars en of andere third-party software of verpakt is met een wrapper / download applicatie.

   Let daarom tijdens de installatie goed op en verwijder het vinkje in het venster waar men melding maakt van die ongevraagde extra software.

  • Vernieuw wekelijks de back-up van je data op een extern medium. Een crash van je pc komt altijd onaangekondigd. Een recente back-up is dan een geschenk Gods. Indien je niet over een externe harde schijf beschikt dan is OneDrive een te overwegen optie om een back-up van je data op te slaan.
  • Controleer enkele malen per jaar de conditie van je interne harde schijven en(of) SSD schijf met CrystalDiskInfo (Gratis). De kleur Blauw staat voor Goed. De kleuren Oranje en Rood vragen een dringende reparatie door een deskundige. Dit kun je absoluut niet uitstellen !!! Download het programma HIER (<<klik). Na enkele seconden start de download automatisch. Installeer het aan de hand van het gedownloade bestand.
  • Het programma Speccy geeft uitgebreide informatie over de hardware-samenstelling van je computer. Ook worden de temperaturen van de processor, moederbord, harde schijven en de videokaart(en) weergegeven. Zolang deze waarden in het geel worden weergegeven voldoen deze aan de norm en functioneert de koeling zoals het hoort. Van zodra deze waarden in het oranje worden weergegeven is dit een indicatie van onvoldoende koeling van deze hardware elementen en moet het probleem verholpen worden door een deskundige. Sluit je pc onmiddellijk af wanneer de temperaturen in het rood worden weergegeven en laat de koeling herstellen.

   

  Indien je deze tips in acht neemt ben je al een heel eind op de goede weg.

  aangepast door droske
  Link aan CrystalDiskInfo gekoppeld

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.