Ga naar inhoud

Back-updienst maakt lijst van betrouwbaarheid harde schijven


Aanbevolen berichten

Back-updienst Backblaze heeft het jaarlijkse overzicht gepubliceerd van de betrouwbaarheid van harde schijven, gebaseerd op bijna 105.000 harde schijven die het in gebruik heeft. Sinds 2013 verzamelt het bedrijf statistieken over de uitval van gebruikte harde schijven.

2018 was een goed jaar wat betreft de uitval van harde schijven. Met een jaarlijkse uitvalratio van 1,25 procent was dit het laagste ratio tot nu toe. Verder blijkt dat de gemiddelde grootte van de gebruikte schijven is toegenomen van 4,5TB in 2016 naar 7,7TB in 2018. Sinds het tweede kwartaal van 2016 heeft Backblaze 45 Toshiba-schijven van 5TB in gebruik en geen van deze schijven is uitgevallen. Ook de 10TB-schijven van Seagate presteren goed met een jaarlijkse uitvalratio van 0,33 procent. Verder doen de 4TB-schijven van HGST het goed in de cijfers van Backblaze.

De 14TB-schijven van Toshiba laten op jaarbasis de hoogste uitval zien, maar deze schijven werden pas in het vierde kwartaal van vorig jaar toegevoegd. Backblaze verwacht dan ook dat de uitvalratio over de tijd zal afnemen. Volgens de back-updienst was de grote trend in 2018 de migratie naar grotere harde schijven. Zo werd schijven van 2TB, 3TB en 4TB vervangen door schijven die 8TB tot en met 14TB groot zijn. Bij Backblaze groeide de totale opslag van 500 petabytes naar meer dan 750 petabytes.

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.