Ga naar inhoud

EU-privacytoezichthouders ontvangen 95.000 AVG-klachten


Aanbevolen berichten

De Europese privacytoezichthouders hebben sinds de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) vorig jaar mei meer dan 95.000 klachten van burgers ontvangen, zo heeft de Europese Commissie in een verklaring over Data Protection Day bekendgemaakt.

Volgens de Europese Commissie zijn de positieve effecten van de AVG al merkbaar. "Burgers zijn bewuster over het belang van databescherming en hun rechten. En ze oefenen deze rechten uit, zoals privacytoezichthouders in hun dagelijkse werkzaamheden zien. Ze hebben nu meer dan 95.000 klachten van burgers ontvangen." De klachten gaan vooral over telemarketing, e-mailmarketing en videosurveillance.

De Europese Commissie stelt verder dat de privacytoezichthouders de nieuwe privacyregels ook handhaven en hun acties beter onderling coördineren. Ook helpen de toezichthouders bedrijven en burgers met het uitleggen van hun rechten en verplichtingen. Onlangs kreeg Google van de Franse privacytoezichthouder CNIL nog een boete van 50 miljoen euro opgelegd wegens het overtreden van de AVG. De hoogste boete sinds de nieuwe privacywetgeving van kracht werd.

Ondanks de lovende woorden merkt de Europese Commissie op dat er wel vijf EU-lidstaten zijn die hun juridisch raamwerk nog aan de nieuwe Europese privacyregels moeten aanpassen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.