Ga naar inhoud

Bijna 10.000 Cisco-routers kwetsbaar voor aanvallen


Aanbevolen berichten

Bijna 10.000 routers van Cisco die via internet toegankelijk zijn, zijn kwetsbaar voor aanvallen omdat ze beveiligingsupdates missen die afgelopen woensdag werden uitgebracht. Aanvallers zijn inmiddels actief op zoek naar deze kwetsbare apparaten. Beheerders krijgen dan ook het advies om de updates zo snel als mogelijk te installeren.

Cisco kwam afgelopen woensdag met beveiligingsupdates voor de Small Business RV320 en RV325 Dual Gigabit WAN VPN Routers. Via één van de verholpen kwetsbaarheden kan een aanvaller op afstand de configuratie-instellingen uitlezen, waaronder het gehashte wachtwoord van de beheerder. De inloggegevens in combinatie met een andere kwetsbaarheid maken het vervolgens mogelijk om willekeurige commando's met rootrechten uit te voeren.

Een aantal dagen na het uitkomen van de updates zag onderzoeker Troy Mursch van Bad Packets Report dat aanvallers naar kwetsbare RV320- en RV325-routers aan het zoeken zijn en er publieke exploitcode beschikbaar is. Iets wat ook door Cisco is bevestigd. De onderzoeker besloot daarop zelf een scan uit te voeren en ontdekte 9700 van deze routers die via internet toegankelijk zijn en waar de beveiligingsupdates nog niet zijn geïnstalleerd. Naast het installeren van de updates krijgen beheerders het advies om het beheerderswachtwoord te wijzigen, aangezien dat mogelijk al gecompromitteerd is.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.