Ga naar inhoud

Microsoft kondigt einde support aan voor IE10 op Server 2012


Aanbevolen berichten

Beheerders van systemen met Windows Server 2012 of Windows Embedded 8 Standard moeten overstappen op Internet Explorer 11, anders zullen ze geen beveiligingsupdates meer voor de browser ontvangen. Op dit moment is Internet Explorer 10 de standaardbrowser voor deze besturingssystemen.

Internet Explorer 11 is volgens Microsoft veiliger en sneller. Om de overstap naar deze versie mogelijk te maken kunnen commerciële klanten die Windows Server 2012 en Windows Embedded 8 Standard draaien IE11 binnen hun testomgevingen gebruiken. De browser zal aankomende lente worden aangeboden via de Microsoft Update Catalogus. Later dit jaar zal de IE11-upgrade ook via Windows Update en Windows Server Update Services (WSUS) zijn te downloaden.

Beheerders hebben tot januari 2020 om de overstap van Internet Explorer 10 naar IE11 af te ronden. Hierna zullen er geen beveiligingsupdates en niet-security gerelateerde updates meer voor IE10 verschijnen. Ook zullen er geen gratis of betaalde ondersteuningsopties meer worden aangeboden. Microsoft adviseert organisaties om de beschikbare tijd te gebruiken om IE11 te testen, zodat de migratie op tijd kan worden afgerond. Windows Server 2012 wordt tot 10 oktober 2023 met beveiligingsupdates ondersteund.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.