Ga naar inhoud

Privacy-OS Tails introduceert nieuwe installatiemethode


Aanbevolen berichten

Het op privacy gerichte besturingssysteem Tails wil meer mensen bereiken en heeft daarom een nieuwe installatiemethode geïntroduceerd. Gebruikers hoeven geen ISO-image meer te downloaden, maar kunnen voortaan met een aparte image voor usb-sticks aan de slag.

Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld om de privacy en anonimiteit van gebruikers te beschermen. Tails kan vanaf een usb-stick of dvd worden gestart. Meer en meer laptops worden echter zonder dvd-speler geleverd. De installatie van Tails op een usb-stick was voorheen complex en vereiste twee usb-sticks.

De nieuwe installatiemethode maakt het voor gebruikers van allerlei platformen eenvoudiger om Tails voortaan op een usb-stick te installeren. Zo is er voor macOS een grafische tool beschikbaar, zodat gebruikers niet meer vanaf de commandline hoeven te werken. Windows-gebruikers hoeven niet meer over twee usb-sticks te beschikken. Daarnaast zorgt de nieuwe installatiemethode voor usb-sticks die beter op nieuwe computers met UEFI werken. Verder is voor Linux-distributies de installatie sneller gemaakt en is het ook op deze platformen niet meer nodig om twee usb-sticks te gebruiken.

Voor mensen met een dvd-speler of die Tails vanuit een virtual machine draaien zullen er gewoon ISO-bestanden beschikbaar blijven. Tails 3.12 verhelpt daarnaast allerlei beveiligingslekken, start sneller op en biedt betere hardwareondersteuning. De volgende versie van Tails staat gepland voor 19 maart.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.