Ga naar inhoud

Mozilla klaagt bij Europese Commissie over Facebook


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een brief naar de Europese Commissie gestuurd waarin de opensource-ontwikkelaar zijn beklag doet over Facebook (pdf). Aanleiding is de ontwikkeling van een Firefox-extensie voor Europese burgers die informatie over advertenties en politieke beïnvloeding geeft.

Op deze manier krijgen gebruikers van de sociale netwerksite te weten wie hen probeert te beïnvloeden en welke informatie er is gebruikt voor het tonen van gerichte politieke advertenties. Volgens Mozilla moet dit voor meer transparantie van politieke advertenties en advertenties in het algemeen zorgen. Facebook heeft onlangs echter aanpassingen doorgevoerd waardoor derde partijen geen analyses meer kunnen uitvoeren van advertenties die gebruikers te zien krijgen.

Daarnaast is er een gebrek aan publiek beschikbare data over politieke advertenties op Facebook in de Europese Unie. "Dit beïnvloedt onze mogelijkheid om in aanloop naar de EU-verkiezingen transparantie aan EU-burgers te bieden. Het voorkomt ook dat ontwikkellaars, onderzoekers of organisaties tools, inzichten en onderzoek kunnen ontwikkelen om gebruikers te onderwijzen en bemoedigen om gerichte desinformatiecampagnes te begrijpen en zo te weerstaan", aldus Mozilla-topvrouw Denelle Dixon.

Mozilla heeft met Facebook gesproken en gekeken naar oplossingen, maar die zijn vooralsnog niet gevonden. De Europese Commissie is nu gevraagd om de zorgen van Mozilla met Facebook te bespreken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.