Ga naar inhoud

Mozilla gaat Firefox-gebruikers waarschuwen voor mitm-aanvallen


Aanbevolen berichten

Mozilla gaat Firefox-gebruikers in de volgende versie van de browser waarschuwen voor man-in-the-middle-aanvallen op versleutelde verbindingen, zo heeft de opensource-ontwikkelaar in een blogposting bekendgemaakt. De waarschuwing verschijnt als gebruikers een https-site bezoeken en een programma op het systeem deze verbinding probeert te onderscheppen.

Het kan dan bijvoorbeeld om gaan om anti-virussoftware die de versleutelde verbinding probeert te inspecteren. Gebruikers krijgen dan een certificaatwaarschuwing te zien met de melding "MOZILLA_PKIX_ERROR_MITM_DETECTED". In dit geval is het certificaat dat voor de website wordt gebruikt afkomstig van een certificaatautoriteit die niet bij Firefox bekend is en wordt daarom standaard niet vertrouwd. Gebruikers krijgen vervolgens de mogelijkheid om de pagina te verlaten of voor het certificaat een uitzondering te maken.

Wat betreft anti-virussoftware of andere beveiligingspakketten die versleutelde verbindingen van Firefox onderscheppen adviseert Mozilla het verwijderen van deze producten en over te stappen op de beveiligingssoftware van Microsoft, zoals Security Essentials en Windows Defender, dat standaard in Windows 8.1 en Windows 10 zit ingebouwd. De mitm-waarschuwing zal in Firefox 66 worden ingeschakeld. Deze versie staat voor 19 maart gepland. Google waarschuwt gebruikers al sinds Chrome 63 voor mitm-aanvallen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.