Ga naar inhoud

Google Chrome gaat waarschuwen voor typosquatting


Aanbevolen berichten

Google Chrome gaat gebruikers waarschuwen voor domeinnamen die lijken op legitieme domeinen, maar iets verschillen. Dit wordt ook wel typosquatting genoemd. Aan een testversie van Chromium is de maatregel tegen "lookalike" domeinen nu toegevoegd.

Vorige week gaf Google-engineer Emily Stark tijdens de Enigma Conferentie een presentatie over het onderwerp en de manier waarop eindgebruikers informatie over url's verwerken. "Wat mensen in de adresbalk zien is niet handig voor ze als beveiligingsmechanisme", aldus Stark. Daarom gaat het Chrome-ontwikkelteam de nadruk verplaatsen van de adresbalk naar waarschuwingen die de browser laat zien.

Op deze manier moeten gebruikers worden gewaarschuwd voor phishing- en andere scamsites. Gebruikers kunnen de waarschuwing die Chrome toont negeren, maar hiervoor is een extra klik vereist. "We hebben de waarschuwing ontwikkeld om informatief in plaats van eng te zijn", merkte Stark op. De waarschuwing wordt nu nog getest. Wanneer die in de definitieve versie van Chrome verschijnt is nog onbekend, zo meldt Cnet.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.