Ga naar inhoud

486.000 Ubiquiti-apparaten kwetsbaar voor dos-aanvallen


Aanbevolen berichten

Meer dan 486.000 netwerkapparaten van fabrikant Ubiquiti zijn kwetsbaar voor dos-aanvallen via poort 10001 waardoor beheerders geen toegang meer kunnen krijgen en zijn te gebruiken voor het versterken van ddos-aanvallen. Een update die het probleem verhelpt is nog niet beschikbaar.

Beheerders krijgen in afwachting van een oplossing het advies om poort 10001 te blokkeren. Een engineer genaamd Jim Troutman waarschuwde vorige week via Twitter dat Ubiquiti-apparaten via poort 10001 werden aangevallen. Berichten over dergelijke aanvallen gaan terug vorig jaar juli. Verschillende beheerders lieten toen weten dat ze hun apparaten niet meer via ssh en http/https konden beheren.

Nu blijkt dat het mogelijk is om een aanval uit te voeren waardoor Ubiquiti-apparaten met airOS niet meer werken totdat ze worden herstart. Dit kan echter voor problemen zorgen met de IPSec VPN NAT-T voor gebruikers, aldus Troutman. Daarnaast is het mogelijk om ddos-aanvallen via kwetsbare Ubiquiti-apparaten te versterken. Volgens securitybedrijf Rapid7 bedraagt de versterkingsfactor 30 tot 35.

Onderzoekers van het bedrijf voerden een scan uit en troffen meer dan 486.000 kwetsbare netwerkapparaten op internet aan. Volgens onderzoeker Jon Hart is het mogelijk om met de bandbreedte van kwetsbare apparaten een ddos-aanval van meer dan 1Tbps uit te voeren, wat de meeste netwerken niet aan zullen kunnen. Ubiquiti heeft een onderzoek naar de kwetsbaarheid aangekondigd, maar laat niet weten wanneer er een update beschikbaar komt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.