Ga naar inhoud

Canonical waarschuwt voor einde ondersteuning Ubuntu 14.04


Aanbevolen berichten

Nog een kleine drie maanden en dan stopt de ondersteuning van Ubuntu 14.04 Trusty Tahr, zo waarschuwt Canonical organisaties. Er zullen dan geen beveiligingsupdates meer voor kwetsbaarheden verschijnen. Organisaties kunnen echter nog wel tegen betaling beveiligingsupdates ontvangen.

Hiervoor heeft Canonical de Extended Security Maintenance (ESM) in het leven geroepen. Op deze manier worden kritieke en belangrijke beveiligingsupdates ook na de End of Life van een Ubuntu-versie beschikbaar gemaakt. Volgens Canonical helpt dit organisaties bij het migratieproces naar een nieuwere Ubuntu-versie.

ESM werd met Ubuntu 12.04 voor het eerst geïntroduceerd. Via het onderhoudscontract zijn meer dan 120 updates voor Ubuntu 12.04 uitgebracht, waaronder updates voor meer dan 60 ernstige kwetsbaarheden. De ondersteuning van Ubuntu 14.04 Trusty Tahr eindigt op 30 april. ESM kan vervolgens als onderdeel van de betaalde ondersteuning van Canonical worden aangeschaft of op een stand-alone basis. Kosten zijn niet bekendgemaakt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.