Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Captain Kirk

Google reset hergebruikte wachtwoorden van 110 miljoen mensen

  Aanbevolen berichten

  Google heeft de afgelopen twee jaar van meer dan 110 miljoen mensen het wachtwoord van het Google-account gereset omdat het om een hergebruikt wachtwoord ging dat via een datalek op een andere website openbaar was geworden.

  Om gebruikers ook op andere websites te helpen heeft Google samen Stanford University een wachtwoord-extensie voor Chrome ontwikkeld. De extensie, met de naam Password Checkup, is te vergelijken met de dienst Have I Been Pwned en waarschuwt gebruikers als hun gebruikersnaam en wachtwoord in een verzameling van meer dan 4 miljard gelekte inloggegevens voorkomen.

  Zodra Google een datalek ontdekt maakt het van de aanwezige gebruikersnamen en wachtwoorden een gehashte en versleutelde kopie, met een onversleutelde hash prefix van twee bytes. Wanneer gebruikers met Chrome ergens op een website inloggen verstuurt de extensie een gehashte en versleutelde kopie van de gebruikersnaam en het wachtwoord naar Google, waarbij de internetgigant alleen de hash prefix ziet. Vervolgens wordt in de verzameling van meer dan 4 miljard gelekte gegevens gezocht naar elke onveilige gebruikersnaam en wachtwoord die dezelfde prefix hebben.

  Als laatste wordt lokaal op het systeem van de gebruiker gekeken of de ingevoerde inloggegevens in een datalek voorkomen. Wanneer dit het geval is krijgt de gebruiker een waarschuwing te zien met het advies om het gebruikte wachtwoord te resetten. Google benadrukt dat de extensie geen gebruikersnamen of wachtwoorden aan Google onthult. Password Checkup is te downloaden via de Chrome Web Store.

   

   

  bron: security.nl

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.