Ga naar inhoud

Microsoft bevestigt privacy-update voor Office Pro Plus


Aanbevolen berichten

Microsoft komt eind april met een privacy-update voor Office Pro Plus, nadat de Nederlandse overheid over de kantoorsoftware bij de softwaregigant had geklaagd. Het ministerie van Justitie liet de Haagse Privacy Company een onderzoek uitvoeren naar de gegevens die Windows 10 Enterprise en Microsoft Office over gebruikers verzamelen en opslaan.

Uit het onderzoek bleek dat diagnostische gegevens van en over de gebruiker worden verzameld en opgeslagen in een database in de Verenigde Staten, op een manier die hoge risico's meebrengt voor de privacy van de gebruiker. Naar aanleiding van het onderzoek is de overheid met Microsoft in gesprek gegaan over een verbeterplan. Minister Grapperhaus liet in december weten dat Microsoft een instellingsmogelijkheid zal bieden om de diagnostische datastromen naar het bedrijf te beperken. Ook zal Microsoft volledige inzage in de resterende datastromen geven.

Politico meldt nu dat Microsoft de komst van een update voor Office Pro Plus heeft bevestigd. "In de komende weken nemen we aanvullende stappen die het eenvoudiger voor klanten maken om te begrijpen welke data naar Microsoft gaat om onze diensten te laten werken en waarom, en waar het delen van data optioneel is", aldus Microsofts Julie Brill. Mochten de aanpassingen van Microsoft niet naar wens zijn, dan is volgens minister Grapperhaus ook de gang naar de Autoriteit Persoonsgegevens, met een verzoek voor een voorafgaande raadpleging en handhaving, een mogelijkheid.

In de tussentijd moeten er binnen de Rijksoverheid maatregelen worden genomen om het gebruik van Microsoft Office-software AVG-compliant in te richten. Deze maatregelen bestaan onder andere uit het beperken van de datastromen naar Microsoft. De overheid heeft hiervoor van Microsoft tijdelijke instellingen ontvangen, die binnen de Rijksoverheid zijn verspreid.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.