Ga naar inhoud

Lek in WordPressplug-in geeft toegang tot duizenden websites


Aanbevolen berichten

Een kwetsbaarheid in de Simple Social Buttons-plug-in voor WordPress maakt het mogelijk om duizenden websites over te nemen. Een beveiligingsupdate is beschikbaar en beheerders krijgen het advies om die meteen te installeren. De plug-in voegt knoppen aan websites toe om content op social media te delen.

Simple Social Buttons is op meer dan 40.000 WordPress-sites geïnstalleerd. Een kwetsbaarheid maakte het mogelijk voor niet-beheerders, waaronder subscribers, om de installatie-opties aan te passen. Op deze manier was het mogelijk voor een aanvaller om beheerderaccounts aan te maken of een backdoor te installeren. Het beveiligingslek werd op 7 februari door securitybedrijf WebARX aan de ontwikkelaars gemeld, die een dag later met een update kwamen. Gebruikers van Simple Social Buttons krijgen het advies om te updaten naar versie 2.0.22.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.