Ga naar inhoud

Updates Firefox en Tor Browser wegens beveiligingslekken


Aanbevolen berichten

Voor gebruikers van Firefox en Tor Browser zijn nieuwe versies verschenen, mede vanwege een beveiligingslek dat door Google werd gevonden. In Firefox 65.0.1 zijn vier kwetsbaarheden verholpen waardoor websites informatie van andere geopende websites hadden kunnen achterhalen, of code in die websites konden injecteren.

Daarnaast gaat het om twee kwetsbaarheden die voor een "potentieel te misbruiken crash" konden zorgen. Eén van deze beveiligingslekken werd ontdekt door onderzoeker Ivan Fratric van Google Project Zero. Dit is een speciaal team van Google dat naar kwetsbaarheden in veelgebruikte software zoekt. Updaten naar de nieuwste Firefox-versie kan via de automatische updatefunctie en Mozilla.org.

Vanwege de beveiligingsupdates is ook de op Firefox-gebaseerde Tor Browser bijgewerkt. Dagelijks maken zo'n 2 miljoen mensen gebruik van Tor Browser om hun privacy te beschermen. Deze gebruikers wordt geadviseerd om naar Tor Browser 8.0.6 te updaten, wat kan via de automatische updatefunctie van de browser.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.