Ga naar inhoud

Europa trekt 2 miljoen uit voor ontwikkeling encryptiediensten


Aanbevolen berichten

De Europese Commissie heeft het moederbedrijf van versleutelde e-maildienst ProtonMail twee miljoen euro toegekend voor de ontwikkeling van encryptiediensten. De twee miljoen euro die naar Proton Technologies gaat is onderdeel van het Horizon 2020-programma, dat de afgelopen 7 jaar zo'n 80 miljard euro heeft toegekend voor wetenschappelijk onderzoek en technologische innovatie.

Hoewel Proton Technologies zich in Zwitserland bevindt kan het vanwege bilaterale overeenkomsten tussen de EU en Zwitserland toch in aanmerking voor het financieringsprogramma komen. Andy Yen van het Zwitserse bedrijf stelt dat 40 procent van de ProtonMail-gebruikers zich in de Europese Unie bevindt en EU-burgers de helft van het personeelsbestand uitmaken.

"De EU heeft nu duidelijk de support voor privacyrechten kenbaar gemaakt en zet in op Proton Technologies om een Europees antwoord te ontwikkelen op de dataminingmonopolies van Amerikaans techgiganten zoals Google. We hebben niet alleen belangrijke financiering ontvangen, maar ook een machtige bondgenoot voor de lastige gevechten die nog zullen komen", stelt Yen.

Omdat het Horizon 2020-programma uit beurzen bestaat geeft het de EU geen aandelen of zeggenschap over Proton Technologies. Ook schept het geen verplichtingen voor het Zwitserse bedrijf, behalve het gebruik van het geld voor de doelen die in het voorstel voor de Europese Commissie staan omschreven. Het voorstel richt zich vooral op de ontwikkeling van ProtonDrive een in Zwitserland gebaseerde end-to-end versleutelde cloudopslag.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.