Ga naar inhoud

Display poorten werken niet en lage prestatie


 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo

 

Ik heb een probleem waar geen touw aan vast te knopen is, 50 euro voor de gouden tip!

3 jaar geleden kocht ik een game pc:

 

Asus Z170 Pro gaming moederbord
Intel i7 6700K 4Ghz Cpu
2x Geforce Gtx 1080 in Sli
32 GB geheugen
1000Watt voeding

 

Laatst nog een Evo 970 SSD NVMe M.2 harde schijf erin gezet, daardoor moest ik wel windows opnieuw installeren, 
alles werkte goed tot een week na het installeren van de SSD, de prestatie ging omlaag, 40% minder frames in spellen enz.
Daarna nog een keer geformatteerd en windows er opnieuw op, dat leek te helpen maar na een paar dagen ging alles weer achteruit.

 

Op een geven moment werkte alle display poorten van alle 2 de videokaarten niet meer, ik heb alleen beeld via een DVI kabel, en spellen zijn helemaal niet meer te spelen.
Het leek erop dat een videokaart niet lekker was, dus ik de videokaarten 1 voor 1 geprobeerd in 2 verschillende slots, maar alle 2 de kaarten hebben in alle 2 de slots exact de zelfde problemen.
De videokaarten nog in een andere pc geprobeerd, en in een andere pc werken ze perfect, ook de display poorten,

Toen heb ik een andere videokaart van Radeon geprobeerd in me pc, en alles perfect werken, toen was ik het spoor bijster.


Ik dacht dat het toch het moederbord moest zijn, dus ik het moederbord met een exact de zelfde uitgewisseld, maar nog steeds de zelfde problemen.
Nog geprobeerd de ram te verwisselen, heeft ook niet geholpen, ook nog de pc opgestart zonder harde schijven en andere dingen aangesloten, dus alleen het moederbord, CPU, videokaarten en ram, maar nog steeds het zelfde probleem, voeding ook verwisseld, helpt ook niet.

 

Dus kleine samenvatting, de gtx 1080 videokaarten werken alle 2 niet goed in me pc, maar werken wel goed in andere pc's.
Een andere videokaart werkt wel goed in me pc.
Moederbord en voeding uitgewisseld, helpt niet, opgestart zonder harde schijven helpt niet.

Iemand nog tips? ik snap er niks meer van  :| 
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom op ons forum. :welkom:

 

1 uur terug, Jan Houtenbos zei:

Daarna nog een keer geformatteerd

Een SSD mag je absoluut niet formatteren.

Meer over SSD's instellen lees je HIER.

 

De oorzaak van je probleem moet je volgens mij enkel zoeken bij de driver van je beeldkaarten of de instellingen daarvan.

 

Echter...

Het valt op dat je je vraag op meerdere fora post. Lees er even onze forumregels op na om te weten waarom we op PCH geen voorstander van zijn van het gelijktijdig posten van vragen op meerdere fora.

Het is uiteraard onze grootste bezorgdheid dat jij zo snel mogelijk tot een oplossing komt, daarom gaat dit topic "on hold" zodat jij je ten volle kan concentreren op de vragen / tips op het andere forum..

Indien je elders niet (meer) geholpen wordt dan kun je via PB vragen om je onderwerp te heropenen. Je begrijpt dat het dan voor ons wel van essentieel belang is dat je ons mededeelt welke adviezen van andere raadgevers je al hebt uitgevoerd.

 

Succes !

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Gast sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.