Ga naar inhoud

Cloudflare: 10 procent https-verkeer wordt onderschept


Aanbevolen berichten

Meer dan tien procent van al het https-verkeer op internet wordt onderschept, zo stelt internetbedrijf Cloudflare aan de hand van eigen onderzoek. Https staat voor een beveiligde verbinding tussen website en bezoeker. In de praktijk zijn er echter tal van partijen die oplossingen bieden om dit verkeer te onderscheppen en vervolgens te inspecteren.

Bedrijven gebruiken deze oplossingen om bijvoorbeeld het https-verkeer op het eigen netwerk te controleren. Het gaat dan bijvoorbeeld om proxies tegen datalekkages of antivirusoplossingen die een "man-in-the-middle" uitvoeren om inkomend verkeer op malware te inspecteren. De diensten van Cloudflare zitten tussen een website of webapplicatie en de bezoeker hiervan. Het bedrijf biedt onder andere load balancing en oplossingen tegen ddos-aanvallen. Hierdoor ziet Cloudflare grote hoeveelheden verkeer voorbijkomen.

Cloudflare ontwikkelde een opensourcetool genaamd MITMEngine waarmee het kan zien of het verkeer tussen een gebruiker en website wordt onderschept. Het kijkt hiervoor naar verschillende onderdelen, zoals de gebruikte TLS-versie, gebruikte encryptie en andere eigenschappen van de versleutelde verbinding. Aan de hand hiervan stelt Cloudflare dat meer dan 10 procent van al het https-verkeer op internet wordt onderschept, met uitschieters naar 19 procent. Het meeste https-verkeer wordt onderschept via proxies. Het gaat dan met name om "https interceptors" van Blue Coat, een bedrijf dat een aantal jaren geleden door Symantec werd overgenomen.

Volgens Cloudflare is het belangrijk om de status van https-interceptors te volgen, om zo inzicht te krijgen wanneer er nieuwe beveiligingsmaatregelen worden uitgerold en het detecteren van problemen met veiligheidsprotocollen. Ook helpt het onderzoek bij het vinden van software die beveiligde verbindingen verzwakt. De cijfers die Cloudflare via de MITMEngine verzamelt zijn via deze pagina beschikbaar.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.