Ga naar inhoud

Shodan komt met 'Google Alert' voor apparaten op internet


Aanbevolen berichten

IoT-zoekmachine Shodan heeft een nieuwe dienst gelanceerd waarbij organisaties de apparaten en systemen die ze aan het internet hebben blootgesteld kunnen monitoren en worden gewaarschuwd als er iets onverwachts opduikt. Shodan-oprichter John Matherly vergelijkt het met het instellen van een Google Alert voor een bepaald woord of woorden, alleen dan voor apparaten op het internet.

Via Shodan Monitor kunnen bedrijven zowel hun ip-adressen en ip-reeksen laten monitoren, als opgegeven apparaten en andere systemen. Zodra de monitoringsdienst iets onverwachts vindt krijgt de organisatie meteen een waarschuwing. De afgelopen jaren hebben onderzoekers via Shodan tal van databases, installaties en systemen gevonden die onbedoeld voor heel het internet toegankelijk waren. De "network alerts" van Shodan Monitor moeten dit voorkomen. De monitoringsdienst is gratis te gebruiken voor betalende gebruikers van de zoekmachine.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.