Ga naar inhoud

Cloudflare onthult gratis mobiele vpn-dienst Warp


Aanbevolen berichten

Cloudflare heeft vandaag een eigen gratis mobiele vpn-dienst aangekondigd genaamd Warp, die volgens het internetbedrijf niet ten koste van de snelheid gaat. Warp is gebouwd rond een UDP-gebaseerd protocol dat voor mobiel internet is geoptimaliseerd. Hierdoor zou Warp de internetprestaties zelfs verbeteren.

De vpn-dienst vormt daarnaast geen belasting op het batterijverbruik. Warp maakt gebruik van het WireGuard-protocol dat volgens Cloudflare veel efficiënter is dan oude legacy vpn-protocollen. Net als andere vpn-diensten biedt Warp een versleutelde verbinding naar de servers van Cloudflare. Ook respecteert de vpn-dienst end-to-end-encryptie en hoeven gebruikers geen rootcertificaat te installeren.

Volgens Cloudflare zijn er veel schimmige vpn-providers die stellen dat ze de gegevens van hun gebruikers beschermen, maar in werkelijkheid voor gerichte advertenties doorverkopen. "Dat is niet het businessmodel van Cloudflare en zal het ook nooit worden", aldus het bedrijf. Cloudflare zegt dat het geen loggegevens opslaat die gebruikers kunnen identificeren. Verder worden browsegegevens niet verkocht of gebruikt voor gerichte advertenties. Tevens hoeven gebruikers geen persoonlijke informatie te verstrekken om van de vpn-dienst gebruik te kunnen maken. Cloudflare merkt op dat het "geregeld" externe auditors inhuurt om deze beloftes te laten controleren.

Warp is nog niet beschikbaar, maar gebruikers kunnen zich alvast aanmelden via de 1.1.1.1-app die het internetbedrijf vorig jaar lanceerde. Deze gebruikers worden de komende weken uitgenodigd om de vpn-dienst te proberen. Eind juli zou Warp voor iedereen op de wachtlijst beschikbaar moeten zijn. De basisversie van Warp is gratis te gebruiken via de 1.1.1.1-app. Daarnaast is er een betaalde versie in ontwikkeling genaamd Warp+ die nog veel sneller zou moeten zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.