Ga naar inhoud

Adobe stopt ondersteuning browserplug-in Shockwave Player


Aanbevolen berichten

De oude browserplug-in Shockwave Player is nog op honderden miljoenen computers geïnstalleerd, maar nieuwe beveiligingslekken zullen niet meer worden verholpen. Adobe is namelijk de ondersteuning gestopt. Gisteren verscheen de laatste patch die in totaal zeven kwetsbaarheden verhelpt.

Alle zeven kwetsbaarheden zijn als ernstig beoordeeld, wat inhoudt dat alleen het bezoeken van een kwaadaardige website met een kwetsbare versie voldoende is om aanvallers volledige controle over het systeem te geven. Shockwave is een multimediaplatform dat in de browser draait en wordt gebruikt voor interactieve applicaties en spelletjes. Volgens Adobe is Shockwave Player op meer dan 450 miljoen desktops wereldwijd geïnstalleerd.

Vanaf 9 april wordt de software niet meer ondersteund en ook niet meer via de website van Adobe aangeboden. Aanleiding om met Shockwave te stoppen is het teruglopende gebruik en de beschikbaarheid van nieuwe technologieën zoals HTML5 en Web GL. Bedrijven met zakelijke licenties voor Adobe Shockwave zullen tot het einde van hun huidige contract ondersteuning blijven ontvangen.

Onderzoek van anti-virusbedrijf Avast onder 163 miljoen computers laat zien dat Adobe Shockwave Player op 96 procent van de computers niet up-to-date is. Dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat gebruikers de software handmatig moeten updaten.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.