Ga naar inhoud

Gmail eerste grote provider die MTA-STS-standaard ondersteunt


Aanbevolen berichten

Gmail is de eerste grote e-mailprovider die de SMTP MTA Strict Transport Security (MTA-STS) standaard ondersteunt, zo heeft Google bekendgemaakt. Dit moet gebruikers tegen man-in-the-middle-aanvallen beschermen, aldus de internetgigant. Voor het versturen en ontvangen van e-mail maakt Gmail gebruik van het Simple Mail Transfer Protocol (SMTP).

Het protocol biedt volgens Google alleen "opportunistische encryptie" en veel SMTP-servers doen niets tegen aanvallen waarbij e-mail onderweg wordt onderschept. "SMTP is daarom kwetsbaar voor man-in-the-middle-aanvallen", zegt Nicolas Kardas van Google Cloud. MTA-STS maakt gebruik van encryptie en authenticatie om dergelijke aanvallen te voorkomen.

Via een MTA-STS-beleid voor een domein kan externe mailservers die e-mails naar het domein willen sturen worden verzocht om alleen berichten te versturen wanneer de SMTP-verbinding is geauthenticeerd met een geldig publiek certificaat en versleuteld met TLS 1.2 of hoger. Dit kan worden gecombineerd met TLS reporting, waarbij het domein rapportages van externe mailservers kan opvragen met informatie over het succes of mislukkingen van e-mails die volgens het MTA-STS-beleid naar het domein zijn gestuurd.

Gmail ondersteunt MTA-STS en TLS reporting voor domeinen die dergelijk beleid hebben ingesteld. Google hoopt dat andere mailproviders zullen volgen, om zo e-mailcommunicatie veiliger te maken. Het instellen van MTA-STS en TLS reporting voor inkomende e-mail moet worden gedaan via DNS-records en serverinstellingen, zoals Google op deze pagina uitlegt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.