Ga naar inhoud

Videoplatform ViewLift lekt miljoenen records van gebruikers


Aanbevolen berichten

Het videoplatform ViewLift, waar verschillende sportnetwerken en andere uitgevers gebruik van maken, heeft eind vorig jaar miljoenen records van gebruikers gelekt. De gegevens waren via een onbeveiligde Elasticsearch-database zonder wachtwoord voor iedereen op internet toegankelijk.

Elasticsearch is zoekmachinesoftware voor het indexeren van allerlei soorten informatie. De onbeveiligde database was in november en december afgelopen jaar online te vinden. ViewLift is een videoplatform voor uitgevers waarmee ze hun content kunnen verspreiden en verzilveren. Hiervoor ontwikkelt ViewLift applicaties die de vormgeving van de betreffende uitgever krijgen. Gebruikers kunnen de apps installeren en zo de content van de betreffende uitgever bekijken.

Arena Football, Lacrosse Sports Network, Snagfilms en Monumental Sports Network zijn enkele van de klanten van ViewLift. Beveiligingsonderzoeker Bob Diachenko ontdekte de database van Viewlift, die meer dan 5 miljoen records bevatte. De meeste records bestonden uit registratiegegevens van gebruikers, waaronder land, e-mailadres, naam, links naar socialmediaprofielfoto's en ip-adressen. Diachenko waarschuwde Viewlift, maar ondanks herhaaldelijke pogingen kwam er geen reactie van het bedrijf, aldus de onderzoeker. Een aantal weken later was de database echter offline gehaald.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.