Ga naar inhoud

Adobe patcht 84 kwetsbaarheden in pdf-lezer Acrobat


Aanbevolen berichten

Adobe heeft tijdens de patchdinsdag van mei maar liefst 84 kwetsbaarheden in Adobe Acrobat en Acrobat Reader verholpen. Het gaat om één van de grootste updates in de geschiedenis van de twee pdf-lezers. Via 48 van de 84 beveiligingslekken had een aanvaller willekeurige code kunnen uitvoeren als een gebruiker een kwaadaardig pdf-bestand zou openen.

De overige kwetsbaarheden maakten het mogelijk om informatie te achterhalen. Adobe is naar eigen zeggen niet bekend met aanvallen die misbruik van de kwetsbaarheden maken. 28 van de lekken werden gevonden door onderzoekers van securitybedrijf Palo Alto Networks. Tevens werden 18 kwetsbaarheden door onderzoeker Steven Seeley gerapporteerd.

Gebruikers krijgen het advies om "snel" te updaten naar Acrobat DC of Acrobat Reader versie 2019.012.20034, Acrobat 2017 of Acrobat Reader 2017 versie 2017.011.30142, Acrobat DC Classic of Acrobat Reader Classic versie 2015.006.30497 voor Windows en macOS. Updaten kan via de automatische updatefunctie van de pdf-lezer, door de pdf-lezer handmatig naar updates te laten zoeken of de website van Adobe. Vorig jaar kwam de grootste update tot nu toe uit voor Acrobat, toen werden er in één keer 104 kwetsbaarheden verholpen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.