Ga naar inhoud

Microsoft lanceert nieuwe versie Attack Surface Analyzer


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft na bijna 7 jaar een nieuwe versie van de Attack Surface Analyzer gelanceerd, een tool die analyseert welke invloed applicaties en misconfiguraties op de veiligheid van het besturingssysteem hebben. Attack Surface Analyzer 2.0 draait op Windows, Linux en macOS.

De tool kan potentiële beveiligingsrisico's identificeren die worden veroorzaakt door het installeren van applicaties en de aanpassingen die hierbij aan de beveiligingsconfiguratie van het besturingssysteem worden doorgevoerd. Hiervoor kijkt de tool naar aanpassingen in het bestandssysteem, gebruikersaccounts, systeemservices, netwerkpoorten, certificaatstores en het Windows Register.

Door op deze aanpassingen te controleren wordt voorkomen dat software die mensen ontwikkelen of installeren de veiligheid van het systeem in gevaar brengen. De Attack Surface Analyzer, die als opensourceproject op GitHub beschikbaar is, is dan ook vooral bedoeld voor DevOps-engineers en it-security auditors.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.