Ga naar inhoud

Externe harde schijf reageert niet meer


Cobra3

Aanbevolen berichten

Beste, ik heb een externe harde schijf van Lacie Lacinema. Deze werkt niet meer. Dus ik kan niet aan de bestanden. Hij begint hevig te draaien en maakt schokkende geluiden. Dan valt hij precies stil. Dus verschijnt niet op de computer. Wat kan ik hier tegen doen? Alvast bedankt! Groetjes Cobra 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar zegt men dit over:

Het tikkende geluid (ook wel: de ‘click of death‘) duidt erop dat het begin van de schijf niet kan worden gelezen. De leesarm maakt een repetitieve beweging van links naar rechts en terug, maar vindt niet wat hij zoekt. Het getik wordt veroorzaakt door contact met een bewegingsbegrenzer. Dit kan duiden op een firmware- of ROM-probleem, maar in 90% van de gevallen is er sprake van kapotte leeskoppen. Deze moeten in de cleanroom vervangen worden.

 

Op een externe harde schijf horen enkel back-ups te staan. De originele data staan dus nog op je computer. Het zou dan geen ramp moeten zijn om die externe harde schijf gewoon te vervangen en er een back-up van je data op te slaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

37 minuten geleden, droske zei:

Op een externe harde schijf horen enkel back-ups te staan. De originele data staan dus nog op je computer.

Indien dat bij u niet het geval is dan bent u zeer onvoorzichtig geweest. Van AL je data moet je immers een back-up hebben ook al staan die (ongebruikelijk) op een externe harde schijf want een externe harde schijf heeft ook het eeuwig leven niet hé, dat heb je nu zelf kunnen ervaren.

Die LACIE schijf moet je als verloren beschouwen. In een computerwinkel kunnen ze daar ook niets meer mee beginnen. Enkel gespecialiseerde bedrijven kunnen er MISSCHIEN nog iets van terug halen maar dat kost handen vol geld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.