Ga naar inhoud

Google volgt aankopen en reserveringen van Gmail-gebruikers


Aanbevolen berichten

Google blijkt allerlei online aankopen en reserveringen van Gmail-gebruikers te volgen en bewaren zonder dat dit bij veel gebruikers bekend is. De internetgigant verzamelt de informatie via de bestel- en reserveringsbevestigingen die gebruikers via e-mail in hun inbox ontvangen.

Een lezer op Reddit maakte er vorige week melding van dat alles wat hij via Amazon en tal van andere webshops had gekocht door Google waren verzameld. De aankopen zijn via een pagina genaamd "Purchases" in te zien. Google laat in een reactie tegenover CNBC weten dat het deze pagina heeft gemaakt zodat Gmail-gebruikers eenvoudig hun aankopen, reserveringen en abonnementen kunnen zien. De informatie zou niet worden gebruikt om gebruikers advertenties te tonen.

Daarnaast kunnen gebruikers de gegevens verwijderen, aldus Google. Dat blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn, zo stelt CNBC. De verzamelde aankopen op de Purchases-pagina zijn namelijk alleen te verwijderen als ook de betreffende e-mail wordt verwijderd. Iets wat bijvoorbeeld in het kader van garantie of andere zaken niet wenselijk kan zijn. Google liet verder weten dat gebruikers het tracken kunnen uitschakelen, maar CNBC merkt op dat het deze optie niet aantrof.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.