Ga naar inhoud

Intel-processors trager door updates voor cpu-aanvallen


Aanbevolen berichten

Updates voor cpu-aanvallen zoals Spectre, Meltdown en MDS hebben invloed op de prestaties van Intel-processors. Dat laten nieuwe benchmarks van Phoronix zien. Sinds begin vorig jaar met de onthulling van Meltdown en Spectre hebben onderzoekers verschillende aanvallen tegen processors gedemonstreerd.

Vorige week kwamen daar de aanvallen ZombieLoad, RIDL en Fallout bij, die onder de noemer Microarchitectural Data Sampling (MDS) vallen. Het gaat om "speculative execution side channel" aanvallen die misbruik maken van de architectuur die ontwikkeld is om de prestaties van processors te verbeteren. De beveiligingsmaatregelen die chipfabrikanten en ontwikkelaars van besturingssystemen ontwikkelden hebben in veel gevallen dan ook een impact op de systeemprestaties.

Website Phoronix wilde zien wat de gevolgen van de recente oplossingen voor MDS zijn, alsmede wat de impact is geweest van alle updates die sinds Meltdown en Spectre zijn uitgekomen. Dan blijkt dat Intel meer prestaties heeft moeten inleveren dan AMD. Gemiddeld zorgen de updates bij Intel voor een prestatieverlies van 16 procent. AMD moest 3 procent inleveren.

De resultaten verschillen echter per benchmark en processor. Bij de PostMark-benchmark moet het Core i7 8086K-systeem 20 procent inleveren, terwijl de AMD processor 5 procent verliest. In het geval van de kernel micro-benchmarks zijn de verschillen bij Intel nog groter. In het geval van context switching duurt het nu vijf tot zes keer langer bij gepatchte Intel-systemen dan bij systemen zonder updates. Naast de impact van alle updates keek Phoronix ook naar de invloed die patches voor de recente MDS-aanvallen hebben.

 

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.