Ga naar inhoud

Microsoft lanceert extensie om Chrome en Firefox te beschermen


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een extensie gelanceerd die Chrome en Firefox tegen browseraanvallen moet beschermen. De Application Guard-extensie zorgt ervoor dat onbetrouwbare websites in een aparte door Edge aangemaakte container worden geopend.

Dit moet voorkomen dat een eventuele aanval of malware toegang tot het systeem krijgt. Windows Defender Application Guard werd vorig jaar mei aan Windows 10 Professional toegevoegd en was al in Windows 10 Enterprise aanwezig. De technologie werkt alleen met Microsoft Edge. Zodra Edge ziet dat de gebruiker een onbetrouwbare website wil bezoeken wordt er via Microsofts eigen virtualisatiesoftware een container aangemaakt die van het systeem gescheiden is.

Om Application Guard naar andere browsers uit te breiden heeft Microsoft een aparte extensie voor Chrome en Firefox ontwikkeld. Beheerders kunnen een lijst van vertrouwde websites opgeven. Als de gebruiker een website bezoekt die niet op deze lijst staat wordt Application Guard actief en zal de site in een geïsoleerde versie van Edge laden. Zodra de gebruiker weer naar een betrouwbare website gaat wordt de standaardbrowser geladen.

De Windows Defender Application Guard-extensie voor Chrome en Firefox is beschikbaar voor Windows 10 Professional, Enterprise en Education versie 1803 en nieuwer met de laatste updates. Tevens moet het systeem beschikken over een 64-bit processor met minimaal 4 cores, 8GB werkgeheugen, 5GB vrije harde schijfruimte en cpu virtualisatie-extensies.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.