Ga naar inhoud

Online designtool Canva waarschuwt gebruikers voor datalek


Aanbevolen berichten

Online designtool Canva, waarmee presentaties, flyers, uitnodigingen en andere zaken zijn te ontwerpen, heeft gebruikers gewaarschuwd voor een datalek nadat een aanvaller toegang tot gebruikersgegevens heeft gekregen. Dat laat het bedrijf via Twitter en de eigen website weten.

Canva werd op 24 mei gewezen op een beveiligingsincident waarbij een aanvaller toegang heeft gekregen tot e-mailadressen, gebruikersnamen en gesalte en met bcrypt gehashte wachtwoorden van gebruikers. Hoe de aanvaller wist binnen te dringen en hoeveel gebruikers er precies zijn getroffen laat Canva niet weten. Wel krijgen gebruikers het advies om hun wachtwoord te wijzigen.

Verdere details over het incident worden niet gegeven, behalve dat de situatie is verholpen. Alle gebruikers van wie de gegevens zijn benaderd zullen door Canva worden benaderd. In april liet het bedrijf nog weten dat het meer dan 15 miljoen gebruikers had.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.