Ga naar inhoud

Nieuwe Mirai-variant besmet IoT-apparaten via 13 exploits


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben een nieuwe variant van de beruchte Mirai-malware ontdekt die dertien verschillende exploits gebruikt om Internet of Things-apparaten te infecteren. De exploits maken misbruik van bekende kwetsbaarheden in digitale videorecorders, routers en andere apparaten.

Sommige van de aangevallen kwetsbaarheden zijn al vier jaar oud. Onder de kwetsbare producten bevinden zich apparaten van Linksys, MVPower, Netgear, Huawei, Vacron, GPON en Dasan. Volgens Trend Micro is de nu ontdekte variant de eerste Mirai-versie die van dertien verschillende exploits gebruikmaakt. Tevens kan deze variant bruteforce-aanvallen uitvoeren om zo toegang te krijgen.

Zodra de aanval succes is wordt er een backdoor geïnstalleerd en kan het besmette apparaat voor ddos-aanvallen worden ingezet. Gebruikers krijgen het advies om beschikbare patches voor hun IoT-apparaten te installeren. Tevens raadt Trend Micro aan om goed op te letten wat voor soort apparaten of het thuisnetwerk worden aangesloten en bij de aanschaf van IoT-apparatuur te kijken naar het patchbeleid van de fabrikant.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.