Ga naar inhoud

Duits testlab vergelijkt 19 virusscanners voor Windows 10


Aanbevolen berichten

Het Duitse testlab AV-Test heeft 19 virusscanners voor Windows 10 vergeleken, waaruit blijkt dat de ingebouwde antivirus Windows Defender net zo goed malware detecteert als betaalde oplossingen. De antiviruspakketten werden beoordeeld op de detectie van malware, prestaties en bruikbaarheid.

Voor de drie onderdelen konden de pakketten bij elkaar 18 punten verdienen. Bij de detectie van malware werd gekeken naar 277 "zero-day" malware-exemplaren en ruim 6500 malware-exemplaren die in de laatste vier weken voor de test werden ontdekt. Voor de detectie van de zero-day malware, wat in de definitie van AV-Test onbekende, nieuwe malware is, werd er een gemiddelde score van 99,3 procent gehaald.

De test met de 6500 exemplaren leverde een gemiddelde detectiescore van 100 procent op. Elf van de negentien virusscanners wisten op dit onderdeel de maximale 6 punten te halen. Windows Defender, de scanner die in Windows 10 zit ingebouwd, scoorde bij de detectie van zero-day malware en bij het andere onderdeel 100 procent, waardoor het 6 punten scoorde. Microworld eindigt met 4,5 punten onderaan.

Bij het tweede onderdeel, de prestaties, werd naar zaken als het bezoeken van websites, downloaden van bestanden, installeren en draaien van software en het kopiëren van bestanden gekeken en welke invloed de pakketten hierop hadden. Elf van de negentien pakketten scoren de maximale 6 punten. Zeven pakketten, waaronder Windows Defender, volgen met 5,5 punten. BullGuard eindigt op dit onderdeel als laatste met 5 punten.

Tijdens het laatste onderdeel van de test, de bruikbaarheid, kwamen de 'false positives' aan bod. In deze gevallen beschouwt de virusscanner schone software als malware of schone websites als besmet. Iets wat als het bijvoorbeeld om systeembestanden gaat vervelende gevolgen kan hebben. Veertien van de negentien pakketten halen op dit onderdeel de maximale 6 punten, waaronder ook Windows Defender. PC Pitstop is met 3,5 punten hekkensluiter.

Uiteindelijk weten Bitdefender, F-Secure, Kaspersky Lab, McAfee en Symantec de maximale 18 punten te scoren. Windows Defender volgt op 17,5 punten, net als vijf andere oplossingen. Virusscanners die 17,5 punten of meer scoren zijn volgens AV-Test een 'Top Product'. Malwarebytes Premium eindigt in het overzicht met 16 punten op de laatste plek.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.