Ga naar inhoud

Google gaat datatoegang Chrome-extensies beperken


Aanbevolen berichten

Google heeft nieuw beleid voor Chrome-extensies aangekondigd waardoor die straks minder toegang tot gegevens van gebruikers krijgen en hun privacybeleid moeten publiceren. Bijna de helft van alle Chrome-gebruikers heeft een extensie geïnstalleerd.

Vorig jaar oktober kondigde Google de intentie aan dat alle Chrome-extensies standaard te vertrouwen moeten zijn. In het verlengde daarvan is nu nieuw beleid voor de Chrome Web Store aangekondigd. Chrome-extensies mogen straks alleen toegang vragen tot de data die nodig is voor het uitvoeren van de functionaliteit die de extensie biedt. Als er meer dan één permissie beschikbaar is om een feature te implementeren, moeten ontwikkelaars de permissie gebruiken die de minst mogelijke hoeveelheid data nodig heeft.

Daarnaast worden meer Chrome-extensies verplicht om hun privacybeleid te publiceren, waaronder extensies die persoonlijke communicatie en door gebruikers aangeboden content verwerken. In eerste instantie was het publiceren van het privacybeleid alleen verplicht voor extensies die persoonlijke en gevoelige gebruikersgegevens verwerkten. Het beleid wordt deze zomer van kracht. Google heeft ook bekendgemaakt dat het Chrome-extensies gaat aanpakken die misleidende installatietactieken toepassen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.