Ga naar inhoud

Windows 10-apps en -games tonen malafide advertenties


Aanbevolen berichten

Verschillende Windows 10-apps en -games hebben gebruikers vorige week malafide advertenties laten zien die automatisch een malafide website of pop-up openden. De advertenties verschenen onder andere bij Microsoft Mahjong, de calculator en de apps MSN Money, News en Weather.

Zodra de advertenties in de app worden getoond, laadt de advertentie een malafide website in de browser van de gebruiker. Deze malafide website doet zich voor als een melding van Microsoft en claimt dat het systeem met malware besmet is geraakt. Ook kregen gebruikers pop-ups te zien die claimden dat ze een smartphone hadden gewonnen. Een moderator op het forum van Microsoft merkt op dat de apps MSN Money, News en Weather op 3 juni werden uitgefaseerd en deze diensten mogelijk tijdens dit proces kwetsbaar waren.

Op het Duitstalige forum Dr Windows klagen tal van gebruikers die de advertenties te zien kregen en vervolgens met de malafide websites werden geconfronteerd. Gebruikers krijgen het advies om de malafide websites te sluiten. Daarnaast is het mogelijk om de betreffende advertentienetwerken van Microsoft op dns-niveau te blokkeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.