Ga naar inhoud

Mozilla lanceert wachtwoordmanager Firefox Lockwise


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft vandaag een wachtwoordmanager gelanceerd waarmee desktopgebruikers hun inloggegevens kunnen beheren. Firefox Lockwise stond eerder nog bekend als Firefox Lockbox en was alleen beschikbaar voor Android en iOS. Vandaag is ook de desktopversie uitgebracht.

Via Firefox Lockwise kunnen gebruikers hun wachtwoorden opslaan en die vanaf andere apparaten benaderen. Gebruikers moeten in dit geval zowel de mobiele app als de desktopextensie hebben geïnstalleerd. Daarnaast is het gebruik van een Firefox Account verplicht. Om opgeslagen wachtwoorden te beschermen maakt de wachtwoordmanager gebruik van verschillende technologieën, waaronder AES-256-GCM-encryptie.

Mozilla laat in een FAQ over Lockwise weten dat de desktopextensie op dit moment nog niet werkt wanneer er een Master Password is ingeschakeld. In het geval gebruikers de extensie willen gebruiken moeten ze eerst het Master Password uitschakelen en daarna Firefox Lockwise in de browser installeren of opnieuw inschakelen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.