Ga naar inhoud

Mozilla kondigt abonnementsdienst aan voor Firefox


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een abonnementsdienst voor Firefox aangekondigd, die later dit jaar gelanceerd zou moeten worden. De browserontwikkelaar wil op deze manier extra inkomsten genereren en zo minder afhankelijk van Google worden, dat voor het grootste deel van de inkomsten verantwoordelijk is.

Google betaalt Mozilla voor het zoekverkeer dat Firefox naar de zoekmachine genereert. Mozilla werkt echter aan drie inkomstenbronnen die uiteindelijk gelijkwaardig moeten worden. Naast geld van zoekmachines gaat het ook om Pocket, dat gesponsorde content aan Firefoxgebruikers aanbiedt, en verschillende abonnementsdiensten.

Eén van deze diensten zal een "premium versie" van Firefox worden. "Je kunt je voorstellen dat we een oplossing aanbieden die je een bepaalde hoeveelheid gratis vpn-verkeer geeft en dan een premium niveau voor een maandelijks bedrag aanbiedt", zegt ceo Chris Beard in een interview met t3n magazine.

Vorig jaar besloot Mozilla al om de vpn-dienst van ProtonVPN aan gebruikers aan te bieden, die hier maandelijks voor betalen. Mozilla heeft echter plannen om meer abonnementsdiensten te onderzoeken, aldus Beard. Het plan is om de eerste abonnementsdienst in oktober uit te rollen. Beard benadrukt dat dingen die nu gratis zijn straks ook gratis zullen blijven.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.