Ga naar inhoud

Europol laat ruim 3.000 malafide webwinkels offline halen


Aanbevolen berichten

Tijdens een Europese operatie tegen namaakgoederen die door Europol werd gecoördineerd zijn ruim 3.000 malafide webwinkels uit de lucht gehaald en meer dan 16.000 socialmedia-accounts geblokkeerd. De 3300 websites boden namaakgoederen aan, zoals kleding en accessoires, sportspullen, medicijnen, auto-onderdelen, mobiele telefoons, elektronische apparaten en onderdelen, parfum en cosmetica.

Tevens werden 30 verdachten aangehouden en 4,7 miljoen namaakgoederen in beslag genomen. Volgens Europol blijven criminele bendes gebruikmaken van de mogelijkheden die websites, social media en instant messaging bieden om namaakgoederen aan de man te brengen. "De exponentiële groei van internetplatforms heeft ook invloed op de ontwikkeling van online marktplaatsen, bekend als e-stores, die als alternatieve retailkanalen worden gezien", aldus de opsporingsdienst.

Europol zegt dat het daarom meer gaat doen om de online verkoop van namaakgoederen te onderzoeken. "Om de dreiging tegen te gaan is Europol de omvang van het probleem aan het onderzoeken, bewijs aan het verzamelen en social media en verkoopplatforms aan het monitoren."

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.