Ga naar inhoud

Microsoft: uitfaseren wachtwoorden verhoogt kosten aanvaller


Aanbevolen berichten

Het uitfaseren van wachtwoorden verhoogt de kosten voor aanvallers en moet daarom worden gedaan, zo stelt Ann Johnson, vicepresident van de Microsoft Enterprise Cybersecurity Group. Volgens Johnson is phishing nog altijd de voornaamste manier waardoor aanvallers toegang tot accounts weten te krijgen.

"Daarom proberen we wachtwoorden uit het ecosysteem te krijgen: we willen dat iedereen wachtwoordloos wordt. Als we wachtwoorden uitfaseren gaan de kosten van een aanval omhoog. En dat is wat je wilt, we willen de kosten van aanvallen verhogen", aldus Johnson in een interview met The Irish Times. Eerder deze week liet Microsoft via de eigen website weten dat het van Windows 10 een "wachtwoordloos platform" wil maken.

Met de lancering van de Windows 10 May 2019 Update kunnen gebruikers nu op allerlei manieren accounts zonder wachtwoord aanmaken. In plaats van wachtwoorden ziet Johnson een oplossing in biometrie, zowel voor eindgebruikers als personeel van bedrijven. "Aan het eind van de dag zijn wachtwoorden veel minder betrouwbaar dan biometrie", zo laat ze weten.

Toch zijn niet alle experts over biometrie te spreken. "Biometrie is eenvoudig te stelen. Je laat je vingerafdrukken op alles wat je aanraakt achter, je irisscan overal waar je kijkt", aldus beveiligingsexpert Bruce Schneier in 1998. De expert merkt verder op dat het eenvoudig is om wachtwoorden te wijzigen, maar dat dit bij vingerafdrukken niet mogelijk is. "Biometrie is eenvoudig, gemakkelijk en wanneer goed gebruikt erg veilig. Het is alleen geen wondermiddel."

Internet of Things

Tevens laat Johnson in het interview met The Irish Times weten dat ze geen smart speakers in haar woning heeft. "En dat ben ik ook niet van plan. We hebben allemaal een grens van wat acceptabel is. Ik heb ook nauwelijks Internet of Things-apparaten in huis."

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.