Ga naar inhoud

Europees keurmerk voor veilige clouddiensten aangekondigd


Aanbevolen berichten

Er komt een Europees keurmerk voor veilige clouddiensten dat aangeeft dat aangesloten aanbieders aan de Europese digitale veiligheidseisen voldoen. Dit moet gebruikers zekerheid over de veiligheid van de clouddienst en hun data geven, zo laat het ministerie van Economische Zaken weten.

Het voorstel voor één Europees certificeringsysteem voor veilige clouddiensten is afkomstig van de publiek-private CSPCERT-werkgroep. De Nederlandse publiek-private samenwerking Partnering Trust speelde samen met Duitsland en Oostenrijk een belangrijke rol bij de invulling van het keurmerk. "Omdat aangesloten aanbieders aan dezelfde digitale veiligheidseisen voldoen, wordt het makkelijker om binnen de EU verschillende aanbieders te vergelijken", aldus het ministerie.

Het Europese Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA) zal het voorstel van de werkgroep nu verder uitwerken in een Europees certificeringsschema onder de Cyber Security Act. Deze Europese verordening voor cybersecurity certificering van ict-producten, diensten en processen wordt eind deze maand van kracht.

"Clouddiensten worden steeds belangrijker voor de Europese digitale economie. Nederland heeft als internationaal georiënteerde economie en knooppunt van data in het bijzonder belang bij een veilig en toegankelijk digitaal domein", zegt Focco Vijselaar, directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie van het Economische Zaken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.