Ga naar inhoud

WeTransfer stuurde mails met downloadlink naar verkeerde adres


Aanbevolen berichten

Bestandsuitwisselingsdienst WeTransfer heeft door een fout e-mails met downloadlinks naar de bestanden van gebruikers naar de verkeerde personen gestuurd. Gebruikers die bestanden via WeTransfer willen delen kunnen het e-mailadres van de beoogde ontvanger en zichzelf opgeven. Zodra het bestand is geüpload ontvangen de opgegeven e-mailadressen een bericht met een link om het bestand te downloaden.

Op 16 en 17 juni zijn er e-mails met deze downloadlinks naar de verkeerde personen gemaild, zo laat WeTransfer in een e-mail aan getroffen gebruikers weten. "Onze records laten zien dat die bestanden zijn benaderd, maar bijna zeker door de bedoelde ontvanger. Desondanks hebben we uit voorzorg de link geblokkeerd om verdere downloads te voorkomen", aldus WeTransfer in het bericht.

Naar aanleiding van het incident besloot de dienst ook om gebruikers van hun account uit te loggen of te vragen om hun wachtwoord te wijzigen. Tevens meldt WeTransfer dat het alle relevante autoriteiten heeft geïnformeerd. Het onderzoek naar de oorzaak en omvang van het het datalek loopt nog. WeTransfer zegt op een later moment meer details te zullen geven.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.