Ga naar inhoud

Duitse overheid komt met digitale beveiligingstips voor ouderen


Aanbevolen berichten

De Duitse overheid gaat samen met de grootste Duitse ouderenbond digitale beveiligingstips aan senioren geven. Dat meldt het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het BSI deed onderzoek waaruit blijkt dat driekwart van de ouderen tussen de 60 en 69 jaar een smartphone gebruikt en 58 procent een laptop bezit. Driekwart van de groep zou regelmatig informatie over cybersecurity opzoeken. Aanleiding voor het BSI om zich ook op senioren te gaan richten. "Digitalisering biedt met name oudere mensen veel mogelijkheden om het alledaagse leven comfortabeler te maken en sociale interactie te faciliteren", zegt Arne Schönbohm, directeur van het BSI.

Schönbohm noemt als voorbeeld smart home-oplossingen, chat-apps en sociale netwerken. Uit ervaring zou echter blijken dat verschillende leeftijdsgroepen anders met nieuwe technologieën en bijbehorende risico's omgaan. "Het is belangrijk om advies op verschillende doelgroepen af te stemmen en op zo'n manier dat ze het kunnen toepassen", gaat de BSI-directeur verder.

De overheidsorganisatie gaat nu materiaal ontwikkelen om ouderen te informeren en bewust te maken. Tevens zullen er periodiek bepaalde onderwerpen worden uitgelicht. De samenwerking tussen het BSI en de Duitse ouderenbond BAGSO werd vandaag tijdens een speciaal evenement in Bonn aangekondigd. De overheidsinstantie was aanwezig om ouderen te laten zien hoe ze hun smartphone moeten beveiligen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.