Ga naar inhoud

Mozilla gaat Windows BITS voor Firefox-updates gebruiken


Aanbevolen berichten

Mozilla gaat de Background Intelligent Transfer Service (BITS) van Windows gebruiken om Firefox-updates te downloaden. Op deze manier kan de update-agent ook Firefox-updates downloaden wanneer de browser is gesloten, zo laat Mozillas Kirk Steuber weten.

"Dit moet het updaten voor iedereen eenvoudiger maken en de tijd verminderen om nieuwe updates te downloaden voor gebruikers die niet goed door het huidige updateproces worden ondersteund omdat ze Firefox niet vaak gebruiken of een trage internetverbinding hebben", zegt Mozillas Matt Howell. Het voordeel van BITS is dat het bestanden in de achtergrond kan downloaden. Wanneer de download als bijvoorbeeld Local Service is gestart, gaat de download ook door als de huidige gebruiker uitlogt en een andere gebruiker inlogt.

De toekomstige update-agent van Firefox zal dan ook los van de browser draaien. Zodra Firefox wordt gestart, vraagt het de update-agent om eventueel beschikbare updates te downloaden. Op deze manier houdt Firefox de controle over het updatesysteem, terwijl het downloaden en installeren van de updates door de update-agent wordt gedaan. De nieuwe updatefunctie is nu in de Nightly-versie van Firefox te testen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.