Ga naar inhoud

Criminelen stelen 24 miljoen euro aan bitcoin via phishing


Aanbevolen berichten

Door het namaken van de website van een bekende cryptobeurs hebben criminelen 24 miljoen euro aan bitcoin van duizenden mensen weten te stelen, zo heeft Europol bekendgemaakt. Na een 14 maanden durend onderzoek naar de diefstal zijn zes personen opgepakt.

Het gaat om twee mannen van 21 en 26 jaar zijn die in Rotterdam zijn aangehouden op verdenking van witwassen. In Amsterdam is een 19-jarige vrouw opgepakt, zij wordt ook verdacht van witwassen. De overige verdachten zijn aangehouden in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Europol registreerden de verdachten een domeinnaam die erg leek op die van de niet nader genoemde cryptobeurs. Een werkwijze die ook wel typosquatting wordt genoemd.

Op de nagemaakte website voerden slachtoffers hun inloggegevens in, waardoor er toegang tot hun bitcoinwallets kon worden gekregen. In totaal zou er 24 miljoen euro aan bitcoin zijn buitgemaakt. Europol denkt dat er minstens 4000 mensen in twaalf landen slachtoffer zijn geworden, maar het aantal gedupeerden blijft groeien, zo laat de opsporingsdienst weten.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.