Ga naar inhoud

Virusscandienst VirusTotal wordt onderdeel van Google Cloud


Aanbevolen berichten

De populaire online virusscandienst VirusTotal wordt onderdeel van Google Cloud, zo heeft oprichter Bernardo Quintero bekendgemaakt. Via VirusTotal kunnen gebruikers verdachte bestanden door de engines van zo'n 60 verschillende anti-virusprogramma's laten scannen.

Vervolgens wordt er allerlei informatie over het bestand weergegeven. VirusTotal werd in 2012 door Google overgenomen. Een jaar geleden werd de virusscandienst bij securitybedrijf Chronicle ondergebracht. Chronicle is een zusterbedrijf van Google en biedt allerlei securitydiensten. Zo lanceerde Chronicle een zakelijke versie van VirusTotal.

Chronicle wordt echter bij Google Cloud ondergebracht, zo werd gisteren bekend. Volgens Google Cloud zijn de producten van Chronicle een goede aanvulling en zal VirusTotal helpen bij het verzamelen van dreigingsinformatie. Gebruikers van VirusTotal hoeven zich geen zorgen te maken, aldus Quintero. "Net zoals onze overstap naar Google een aantal jaren geleden, verandert het niet de missie of focus van VirusTotal. We blijven onafhankelijk opereren, gericht op onze missie om je te beschermen op het web."

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.